Teknoloji

Windows 11’i şimdi 23 yaşındaki Windows 2000’e çevirdiler

Windows 11, Windows 10’a kıyasla masaüstü ortamını çok değiştiriyor. Ancak bazı kullanıcılar zamanda geriye gitmek ve Windows’u eski haliyle kullanmak isteyebilir. Artık bu kullanıcılar için bir seçenek daha var.

Windows 11’in görünümünü çeşitli modlarla değiştirmek mümkündür, ancak son zamanlarda Windows 11 kurulumunuzu Windows 2000’e benzeyecek şekilde dönüştürmek için yapılan bir çalışma, Clippy gibi bazı eski uygulamalar ve arabirim öğeleriyle dikkat çekiyor.

Eski arayüze dönmek için önce StarDock WindowBlinds’i kurmanız gerekiyor . Bu uygulama, Windows arayüzünü birçok farklı şekilde değiştirmenize olanak tanır. Bu Windows 2000 teması, arayüzü tamamen eski Windows 2000’e dönüştürür. Sadece arayüzü değil, eski Windows uygulamalarını da sisteme yeniden yükler. Bunların arasında en bariz olanı Internet Explorer 5.5Ve Microsoft Office 2000 . Clippy adında bir ekran asistanı Office 2000 ile birlikte geliyor ancak bildiğimiz üzere pek çok kullanıcı bu asistanı beğenmedi.

Tüm bunların işe yaraması için harcanan çaba etkileyici ve Reddit’te projeyi gösteren ExoGeniVI’nın işaret ettiği gibi, bu uygulamalar gerçekten işe yarıyor. Örneğin, Internet Explorer 5.5 bazı web sitelerini çok iyi yükler. Ancak, önemli kullanım için önerilmez. Ne de olsa, Internet Explorer 5.5’te tonlarca güvenlik açığı var.

haber-susehri.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu