Haber

TTK Amasra Kurumunda Patlama Vakası Ertelendi

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Kurumu’nda 43 madencinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili 7’si tutuklu 23 sanıklı yargılanan 3. duruşmada orta karar açıklandı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra İşletme Müdürlüğü maden sahasında 14 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen patlama sonucu 41’i olay günü, 2’si tedavi gördükleri hastanede olmak üzere toplam 43 madenci hayatını kaybetti.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında hazırlanan 195 sayfalık iddianamenin Bartın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmesinin ardından, ilk duruşması 25 Nisan’da görülen davanın Bartın Adliyesi’ndeki 3. duruşmasına devam edildi.

7’si tutuklu 23 sanığın yargılandığı davada geniş güvenlik önlemleri alınırken, davanın üçüncü duruşmasında patlamadan sağ kurtulan madencilerin de aralarında bulunduğu müşteki ve mağdurlara sözler verildi.

Patlamada ağır yaralanan ve tedavilerinin ardından taburcu edilen Erol Bulduk, İzzet Ak ve Remzi Taşkömür’ün de aralarında bulunduğu madencilerin yanı sıra patlama sırasında madende bulunan madenciler ve patlamada hayatını kaybeden madencilerin aileleri istirahat etti.

2 gün süren üçüncü duruşmada savcılık mütalaasını açıkladı. Mütalaada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamı ile müşteki ve mağdurların davaya katılma taleplerinin kabulü istendi.

Müşteki ve sanıkların avukatlarının dinlenmesinin ardından söz alan sanıklar, haklarında isnat edilen suçları kabul etmediklerini ve tahliyelerini istediklerini ifade ettiler.

Mahkemece açıklanan orta kararda, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tutuklu sanıkların isim incelemelerine devam edilmesine, müşteki ve mağdurların davaya katılma taleplerinin kabulüne, madende yapılması beklenen keşif için TTK’dan gaz değerlerine ilişkin bilgi beklenmeden oluşturulacak bilirkişi heyeti ile keşif hazırlıklarına başlanmasına karar verildi.

Dava, tanıkların dinlenmesi için 16 Ekim 2023’e ertelendi. – BARTIN

selcukhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu