Haber

Sürücü kursu hocasından ‘zincir’ uyarısı

KOCAELİ’de özel bir sürücü kursunda öğretmenlik yapan Çetin Seymen, araç zincirinin önemine vurgu yaparak, “Karlı ve buzlu havalarda, özellikle kış lastiklerinin yetersiz kaldığı zamanlarda, zincirleme hayati önem taşıyor, olası kazaları önlüyor.”

Kocaeli’de özel bir sürücü kursunda eğitmen olarak görev yapan Çetin Seymen, alet zincirinin değerine değindi. Çetin Seymen, zincirin tam olarak takıldığından emin olduktan sonra yola çıkılması gerektiğini belirterek, “Karlı ve buzlu havalarda, özellikle kış lastiklerinin yetersiz kaldığı durumlarda zincir takmak, olası kazaları önlemek için hayati önem taşıyor.”

Zincir takarken dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu söyleyen Seymen, “Takılacak zincirin lastik çapına uygun olması ve keskin noktaların lastiğe temas etmemesi çok önemli. zincir, halkalar birbirine dolanmamalıdır. o zaman sürüş daha güvenli olacaktır.”

Doğru bir prosedürle zincirin kolayca takılabileceğini vurgulayan Seymen, “Yoğun kar varsa önce lastiğin çevresi kardan temizlenir. Araç önden çekişli ise zincir önden takılmalıdır. lastikler arkadan çekişli ise arka tekerleklere takılmalıdır. Günümüzde en pratik zincirlere ‘takmatik’ deniyor. Bunlar zincir. Onları tercih etmekte fayda var” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu