Haber

Robert Mulligan’ın “Bülbülü Öldürmek” filmi sinema ve psikiyatri seminerlerinde gösterilecek

Akbank Sanat ve PsikeSinema-Psikeart işbirliğiyle düzenlenen “Sinema ve Psikiyatri Seminerleri” kapsamında 21 Aralık’ta “Adalet: Herkes İçin Adalet” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirilecek.

Akbank Sanat’tan yapılan açıklamaya göre koordinatörlüğünü Prof. Dr. M. Emin Önder’in yaptığı seminerler dizisi yeni döneminde Akbank Sanat Beyoğlu’nda yer alacak.

İnsanların artık sözden çok görüntüyle düşündüğünü ifade eden açıklamada görüşlerine yer verilen Cumhurbaşkanı, “Anılarımızı sözle anlatmak yerine görüntülerle aktarmaya çalışıyoruz. Kalem ve kağıt yerini yavaş yavaş anılara bırakıyor. görsel kayıt cihazları Bu noktada sinemayı; psikiyatri, psikoloji, ideoloji, tarih, mitoloji, sosyoloji, edebiyat, tarih ve estetik boyutlarıyla görsel kaydın en üst noktası olarak değerlendirebiliriz. Psikiyatri ve Sinema: Tarihe Bir Bakış etkinliği ile insana ve insana ait olan konuların tartışılması hedeflenir.” ifadelerini kullandı.

Robert Mulligan’ın yönettiği 1962 yapımı Bülbülü Öldürmek filminin gösterimi ile başlayacak etkinliğe Davet Şensoy ve Gürol Tonbul konuşmacı olarak katılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu