Ekonomi

Başkan Yardımcısı Yılmaz: ‘Kamuda mali disiplin ve tasarruf anlayışıyla hareket edeceğiz’

Başkan Yardımcısı Yılmaz: “Kamuda mali disiplin ve tasarruf anlayışıyla hareket edeceğiz”

“Serbest piyasa kuralları çerçevesinde ekonomimizin rekabet gücünü ve verimliliğini artıracak adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz”

“Katma değeri yüksek ürün ve hizmetlerle turizm gelirlerimizi artıracağız”

“Enflasyonla mücadelede etkin ve kararlı adımlar atacağız”

ANKARA – Ekonomi Uyum Komisyonu, yeni dönemin ilk toplantısını Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirdi. Yılmaz, “Kamuda mali disiplin ve tasarruf anlayışıyla hareket edecek, mali alanımızı sosyal harcamalar ve nitelikli yatırımlar için kullanacağız” dedi.

Seçimlerin ardından Ekonomik Uyum Kurulu (EKK) yeni dönemdeki ilk toplantısını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirdi. Tepeye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Strateji ve Bütçe Lideri İbrahim Şenel katıldı. Toplantıya meclis üyesi olmayan Hafize Gaye Erkan da katıldı.

Başkan Yardımcısı Yılmaz yaptığı konuşmada, Ekonomik Uyum Komisyonu’nun Türkiye’nin Asrın Vizyonu çerçevesinde yeni dönemindeki ilk toplantısını gerçekleştirdiğini belirterek, “Katılan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni döneme ilişkin kapsamlı değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu ana hedeflerimiz doğrultusunda koordineli ve yoğun bir şekilde çalışma kararlılığı vurgulandı.

“Serbest piyasa kuralları çerçevesinde ekonomimizin rekabet gücünü ve verimliliğini artıracak adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz”

Toplantıda ilgili kurumların yaptığı sunumların ardından makroekonomik görünüm ve bütçe görünümünün detaylı bir şekilde değerlendirildiğini belirten Yılmaz, “Temel politika belgeleri ve eylem planları üzerinde yapılan çalışmalar gözden geçirildi. Ayrıca çalışma ilke ve öncelikleri de masaya yatırıldı. EKK’nın yeni döneme ilişkin değerlendirmeleri ele alındı: “Türkiye, maliye politikası ve yapısal reformların yanı sıra finansal istikrarını pekiştirecek insan odaklı gelişimini sürdürecek. Serbest piyasa kuralları çerçevesinde ekonomimizin rekabet gücünü ve verimliliğini artıracak adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz.”

“Katma değeri yüksek ürün ve hizmetlerle turizm gelirlerimizi artıracağız”

İstikrar ve güvenle büyümenin, istihdamı artırmanın ve büyümenin nimetlerini adaletle paylaşmanın temel hedef olduğunu kaydeden Yılmaz, “Bu amaçlar doğrultusunda yatırım, istihdam, üretim ve ihracat hedeflerimizi gerçekleştirirken mevcut büyümeyi de ortadan kaldırmaya kararlıyız. cari açığı sürdürülebilir bir ekonominin önünde engel olmaktan çıkarıp, bu doğrultuda teknolojik atılımlarımıza devam edeceğiz.Katma değeri yüksek iş ve hizmetlerle turizm gelirlerimizi artıracağız” dedi.

“Enflasyonla mücadelede etkin ve kararlı adımlar atacağız”

Yılmaz şöyle devam etti:

“Dünyanın ve bölgemizin çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldığı, zorlukların yanı sıra fırsatların da ortaya çıktığı bir dönemdeyiz. İstikrar ve güven içinde güçlü bir liderlik ve dengeli politikalar bütünü ile zorlukların üstesinden geleceğiz ve geleceği değerlendireceğiz.” Program ve eylem planlarını bir takvim dahilinde mutlaka hayata geçirecek, bir yandan yaşadığımız şokların yaralarını saracak, diğer yandan ekonomik açıdan aktif ve kararlı adımlar atacağız. Temel sorun olarak gördüğümüz enflasyonla mücadele çabası.”

“Kamuda mali disiplin ve tasarruf anlayışıyla hareket edeceğiz”

12’nci Kalkınma Planını TBMM’nin takdirine sunmayı planladıklarını belirten Yılmaz, “Eylül ayında kamuoyuyla paylaşacağımız Orta Vadeli Program ile kamu politikası uygulamalarını gözden geçirip tahsisatlara yön vereceğiz. Yüzyıl Türkiye vizyonunu bütçe sürecindeki önceliklerimizi detaylı bir şekilde ortaya koyacağız.Ekonomik yapımızı daha da güçlendireceğiz. Kamuda mali disiplin ve tasarruf anlayışıyla hareket edecek, mali alanımızı sosyal harcamalar ve kaliteli yatırımlar için kullanacağız.”

Yılmaz, ilgili taraflarla istişare içinde ortak akılla hareket edeceklerini, STK’lar, iş dünyası, akademi ve sektördeki diğer paydaşların da katkı sağlayacağı şekilde yollarına devam edeceklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu