Haber

Başak Demirtaş, DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı olmayacak

Başak Demirtaş, yerel seçimlerde DEM Partisi’nin (Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi) İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı olmayacağını açıkladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Demirtaş, “Partimizin büyük bir titizlikle yürüttüğü yerel seçim politikasına güçlü bir destek vermek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı sorumluluğunu üstlenmeye hazır olduğumu belirttim. Pazartesi günü 5 Şubat 2024 tarihinde Partimizi temsilen bir heyetle bir araya gelerek tüm gelişmeler hakkında bilgi aldım. “Karşılıklı istişarelerimiz sonucunda Partimiz bu irade beyanından güç aldığını belirterek bizleri onurlandırmıştır. Adaylık tartışmalarında bize tam destek ve güven sağlayan DEM Parti Genel Merkezimize ve siz değerli halkımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Başak Demirtaş, “Bu aşamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığımın başvuruya dönüşmemesi konusunda Partimizle ortak görüşe vardık. Bütün halkımız ve partililerimiz şunu bilmelidir ki, tüm kararlar eksiksiz olarak alınmıştır.” Partimizle uyum ve uyum.”

Demirtaş, “Partimizin önümüzdeki günlerde açıklayacağı adaylar hepimizin adayı olacak ve biz de bu değerli arkadaşlarımızın arkasında tüm gücümüzle duracağız ve Partimizin başarısı için çalışacağız.” “Partimizin resmi açıklamaları dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini, hiçbir spekülasyona itibar edilmemesini özellikle rica ediyoruz. Hep birlikte başaracağız,” Ne olursa olsun temel ilkemizden asla vazgeçmeyeceğiz. demokrasinin ilkeleri; adalet, eşitlik ve barış arayışımız. Ve kesinlikle kazanacağız. Dem dema beni!” dedi.

DEM Partisi’nden teşekkür

DEM Partisi Merkez Yürütme Kurulu’ndan da konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Yetkili kurullarımız bu aşamada tüm seçenekleri tartışarak gelişmeleri değerlendirdi ve Başak Hanım ile bir araya gelerek aday olmaması konusunda tam bir uyum ve uyum içerisinde anlaştılar.” denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi aday isimlerinin önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını belirten DEM Parti, “Sayın Başak Demirtaş’ımıza katkılarından dolayı tüm güvenimizle teşekkür ediyor, destek vermeye devam edeceğini biliyoruz” dedi. sürecin bir sonraki bölümünde.”

DW / CÖ,ET

DW Türkçe’ye VPN üzerinden nasıl erişebilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu