Haber

Altılı Masa sekizinci kez bir araya geliyor: Hemen demokrasi

ANKARA – CHP, DÜZGÜN Parti, DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti başkanlarının oluşturduğu Altılı Masa, ikinci tıp görüşmelerinin üçüncü toplantısını bugün DEVA Partisi konut sahipliğinde gerçekleştirecek. Saat 12.00’de başlayacak toplantıda Bağımsız Türkiye Partisi’nin iştirak talebi de pahalandırılacak. Altı siyasi partinin başkanının toplantıda ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçişin yol haritasına son halini de vermesi bekleniyor.

‘HEMEN DEMOKRASİ’

Altılı Masa’nın toplantısı öncesinde “Hemen Demokrasi” sloganıyla siyasi partiler tarafından görüntüler paylaşıldı.

CHP, “Türkiye İçin Hemen Demokrasi”, YETERLİ Parti ise, “Devletimize itibar ve asaletini yeniden kazandıracağımız, demokrasiyi bir araç değil, amaç olarak yaşatacağımız günlere çok az kaldı!” sözleriyle görüntüyü paylaştı.

DEVA Partisi, “Herkesin güvende olduğu Türkiye’yi inşa edeceğiz” derken Gelecek Partisi, “Herkesin güvende olduğu Türkiye’yi inşa edeceğiz” tabirlerine yer verdi.

Saadet Partisi’nin görüntü paylaşımında, “Yaralarımızı saracağımız güzel yarınların Türkiye’si için #HemenDemokrasi” sözleri yer alırken Demokrat Parti ise, “Herkesin yarınından emin olduğu, huzur ve güven dolu bir Türkiye için #HemenDemokrasi” dedi.

BABACAN’DAN TOPLANTI AÇIKLAMASI

DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan, Altılı Masa’nın toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, bugün yapacağı toplantıda kritik konuların konuşulacağını belirterek, anayasa çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Altılı Masa’nın parlamenter sisteme geçiş yol haritası ve ortak siyasetler üzerindeki çalışmalarını da tamamlamak üzere olduğunu belirten Babacan, ortak adayı bu iki çalışma bittikten sonra konuşmaya başlayacaklarını açıkladı.

Bu iki çalışma ve anayasa çalışması üzerinden hükûmet programı, seçim beyannamesi üzere bir doküman çıkartacaklarını belirten Babacan, bütün bu çalışmaların tam mutabakatla yapılacağını tabir etti. GÜZEL Parti önderi Meral Akşener’in, BTP Genel Lideri Hüseyin Baş’ı da Altılı Masa’ya getireceğini açıklamasını emrivaki üzere görmediklerini, teklif üzere yorumladıklarını kaydeden Babacan, bu bahiste verilecek kararı bildiğini lakin toplantıdan evvel açıklayamayacağını söz etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu