Haber

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin hastaneye kaldırıldığını gizlediği için özür diledi

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bu ayın başında geçirdiği ameliyatın ardından komplikasyon nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ABD Lideri Joe Biden’dan günlerce gizlediği için ABD halkından özür diledi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, 1 Ocak’ta prostat kanseri ameliyatı sonrasında ortaya çıkan komplikasyonlar nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ABD Lideri Joe Biden’dan günlerce gizli tuttuğu için düzenlediği basın toplantısında ABD halkından özür diledi. Austin, “Bunu doğru şekilde halletmedim. Kanser teşhisimi Başkan’a söylemeliydim. Tüm sorumluluğu üstleniyorum ve takım arkadaşlarımdan ve ABD halkından özür diliyorum” dedi.

Başkan Biden’la yaptığı görüşmelerin kanun gereği gizli olduğunu belirten Austin, “Yasa gereği Başkan’la görüşmelerim hakkında konuşamam ama Başkan Biden’dan özür dilediğimi doğrudan söyleyebilirim. Kendisine özür dilediğimi söyledim. Ciddi bir teşhis konulduğumu ve tedavi gördüğümü kendisine hemen bildirmediğim için çok üzgünüm.” .

Austin 22 Aralık’ta ameliyat oldu ve 1 Ocak’ta tekrar hastaneye kaldırıldı.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından 5 Ocak’ta Austin’in sağlık durumuna ilişkin yapılan ilk açıklamada, Austin’in ameliyat sonrası komplikasyon nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ve durumunun iyi olduğu açıklandı. Austin’in hastaneye kaldırıldığı günlerce Beyaz Saray’dan gizlendi ve Austin eleştirilerin hedefi haline geldi. ABD medyasına konuşan bir yetkili, Austin’in hastanede olduğu bilgisinin 4 Ocak Perşembe sabahına kadar Beyaz Saray’a verilmediğini söyledi. Austin, yaptığı yazılı açıklamada sorumluluğu üstlenerek, “Bu benim hastalığımla ilgili tıbbi bir prosedürdü” dedi. sağlık ve açıklama kararlarımın tüm sorumluluğunu alıyorum.”

9 Ocak’ta kansere yakalandığı açıklandı

Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nden 9 Ocak’ta yapılan açıklamada Austin’e Aralık ayında prostat kanseri teşhisi konduğu, 22 Aralık’ta kanser ameliyatı geçirdiği ve daha sonra taburcu edildiği belirtildi. Ameliyatın ardından Austin’in “şiddetli karın, kalça ve bacak ağrısı ve mide bulantısı dahil” farklı komplikasyonlar nedeniyle 1 Ocak’ta tekrar hastaneye kaldırıldığı ve idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğinin belirlendiği açıklandı. Pentagon’dan 15 Ocak’ta yapılan son açıklamada Austin’in hastaneden taburcu edildiği, bir süre dinleneceği ve uzaktan çalışacağı belirtilmişti. -WASHINGTON

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu